Om mig

Välkommen till min blogg

Jag - Annika Eriksson

Kul att du hittat hit. Vem är då jag? Annika Eriksson heter jag och är amatörfotograf. I augusti 2012 bestämde jag mig för att gå en fotokurs för att lära mig fotograferingens ädla konst från grunden. Jag kände att jag behövde inspiration och nya infallsvinklar för att ta mitt fotograferande ett steg längre. För vad krävs egentligen för att beröra betraktaren?

Beundrar fotografer som David duChemin som med enkla medel berättar i bilder

Arbetar som marknads- och försäljningsansvarig på SN Grafiska i Järfälla. Eftersom vi gör det mesta i huset, från layout och fotografering till färdig trycksak kan vi hålla konkurrenskraftiga priser, hög kvalitet och snabba leveranser.

Om bloggen

Här på bloggen som jag har valt att döpa till Med amatörfotografens ögon, från inspiration till bild skriver jag om mina tankar kring fotografering men även om visuell kommunikation och andra vardagliga ting. Du kommer alldeles säkert få läsa en hel del om mina funderingar kring hur man tar bilder som berör. Eller var man hittar inspiration en gråkalla februaridag till hur jag kan få till den där retuscheringen i Photoshop på bästa sätt.

Jag beundrar fotografer som David duChemin som med enkla medel berättar i bilder. Att berätta i bild är en gammal tradition som vi idag mestadels förknippar med filmen. Du har en bildruta och den ska du fylla på bästa möjliga sätt. Jag undrar hur mycket övning som ligger bakom eller handlar det bara om intuition?

5 meningar som beskriver mig i korthet

– Kom till världen i slutet av 60-talet.

– Bosatt i Järfälla, Stockholms län.

– Familjen består av sambo och son.

– Mina vänner beskriver mig som glad, omtänksam, entusiastisk och artistisk.

– Tycker om att fotografera, umgås med vänner, läsa böcker och skriva egna texter, släktforska, laga mat och dricka goda viner samt påta i trädgården och ibland drömma mig bort till varmare breddgrader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.